30.7.2021. 17:00
0
"Kakva je taktika za Elfsborg? Hoćete li negdje u kafiću gledati ili će svako kod svoje kuće, a Ogi kod Jelene?"
Fudbaleri mostarskog Veleža, sada već jedinog predstavnika BiH ove godine u Evropi, plasirali su se u 3. pretkolo UEFA-ine Konferencijske lige nakon velike pobjede protiv slavnog grčkog AEK-a iz Atine.

Podsjećanja radi, Rođeni su prije sedam dana trijumfovali na Grbavici sa 2:1, da bi u revanšu izgubili sa 1:0, golom u osmoj minuti sudijske nadoknade. Ipak, to nije pokolebalo četu Feđe Dudića da stigne do penala i tamo ostvari trijumf, te plasman u narednu rundu kvalifikacija, gdje sada ekipu Veleža čeka švedski Elfsborg.

Danas smo "prelistali" društvene mreže kako bismo se uvjerili u komentare navijača AEK-a nakon, za njih, šokantnog poraza od Veleža, ekipa koja od AEK-a čak šest puta manje vrijedi na tržištu.

Podsjećanja radi, AEK je na Instagramu bahato, drsko i potcjenjivački već najavio treće pretkolo protiv Elfsborga ili Milsamija, a na kraju se desilo da se tamo plasirao Velež. Uostalom, ništa čudno kada su Grci u pitanju. 

"Neka nam lider tima objasni zašto nije preuzeo odgovornost i zašto nije šutirao penal u penal završnici kada ga je ekipa najviše trebala",
napisao je jedan od navijača AEK-a.

"Godinu za godinom vežemo neuspjehe, a sa Bakakisom igramo već šestu godinu. Sa druge strane, 'lider' se bojao da preuzme odgovornost i da šutira penal, jer se bojao reakcije javnosti ako promaši penal", poruka je drugog navijača AEK-a, Stathisa Sioziosa, na Facebook stranici nakon posljednje objave o utakmici AEK - Velež.

Navijači ovdje aludiraju na Mantalosa, kapitena AEK-a, koji je postigao jedini gol na utakmici, ali koji nije šutirao jedanaesterac u penal završnici.

Upravo o tome je, kroz ironiju, pisao naredni navijač AEK-a, koji je napisao sljedeće:

"Jedino što me je impresioniralo sinoć je hrabro izveden penal našeg kapitena, koji je preuzeo odgovornost i pokazao ostalima kako se to radi, postigavši najbolji gol u penal seriji. Svaka čast djeci na terenu, a Lopez i Bakakis su bili užasni", napisao je navijač AEK-a, Dimitris Siganos.

"Živimo najgore godine u historiji AEK-a pod vodstvom Melissanidisa (vlasnik AEK-a, op.a.). Pun mi te je klinac više", napisao je još jedan navijač.

Ono što je zanimljivo, na zvaničnom Facebook sajtu AEK-a pronašlo se i nekoliko komentara navijača Veleža.

"Velež je vaša noćna mora", napisao je Kemal.

"Gdje se Grci, kako ste spavali? Ima neki šljunak da mi se istovari", poruka je drugog navijača Veleža.

Jedan od komentara koji je imao najviše lajkova, ali i koji je najviše nasmijao internet publiku, je sljedeći:

"Kakva je taktika za Elfsborg? Hoćete li negdje u kafiću gledati ili će svako kod svoje kuće, a Ogi kod Jelene Karleuše", poruka je navijača Veleža.

"Držite se vi mitologije i bacanja diska",
još je jedna od poruka navijača Veleža na stranici AEK-a.

Podsjećanja radi, Velež treće pretkolo protiv Elfsborga igra već za sedam dana, a ako preskoči narednu prepreku, što svakako nije nerealna opcija, Velež bi se plasirao u Playoff rundu Konferencijske lige.

Novinar: Haris Ahbabović

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.