27.9.2021. 16:25
0
Svaki gol kojeg zabije 'bosanski Carlos' je priča za sebe: Ibra je predobar čovjek i puno mi je pomogao, svi su me zvali nakon jučerašnjeg gola
Enes Alić, mladi fudbaler slovenačkog Domžala, jedan je od najperspektivnijih mladih bekova koje naša zemlja u ovom trenutku ima.

Dojučerašnji fudbaler kakanjske Mladosti i najbolji bek PLBiH dok je igrao u istoj, poznat po razornom i preciznom udarcu, sjajnim prodorima i ljevici preciznijom od voza na relaciji Yokohama Fujisawa, ali i ozbiljnoj kolekciji eurogolova, govorio je danas iz Slovenije za Source.ba portal.

S njim smo razgovarali o novoj sredini, kako se snašao u Sloveniji, koliko mu je u svemu Senijad Ibričić pomogao, a pričali smo i o snu svakog fudbalera - reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Rijetko ćete u fudbalu naići na ovako odmjerenog, običnog i kulturnog momka, spremnog uvijek da se javi na telefon, stoga i zasluženi superlativi u tekstu koji slijedi.

"Slovenačka liga je mnogo bolja od Premijer lige BiH. Uslovi su odlični za mladog igrača, kako bi napredovao dalje. Tereni su neuporedivi sa našim terenima u BiH. Sve ostalo je na nivou. Snašao sam se odlično, uklopio sam se brzo, svi su me dobro prihvatili. Zabio sam svoj prvi gol, u Evropi protiv Rosenborga, a jučer sam dao gol i Mariboru, svoj prvi u ligi. Super mi ide za sada", kaže Enes na početku razgovora za Source.ba portal.



Rezervisan za golčine


Već smo istakli da je Alić poznat po izuzetno lijepim i atraktivnim golovima, a nekoliko takvih je postigao i u Premijer ligi BiH, dok je nosio dres Mladost iz Kaknja. Isti je slučaj i sa Domžalem, gdje je već postigao dva odlična gola, a posebno impresivan bio je jučerašnji u remiju protiv Maribora (3:3).

Našalilo smo se s njim tokom razgovora i poručili mu da uglavnom uvijek postiže "karlosovske golove", aludirajući na njegovog fudbalskog uzora, legendarnog Brazilca Roberta Carlosa.

"Svi su me zvali i pisali nakon jučerašnjeg gola. Ljudi mi govore da je svaki gol koji postignem priča za sebe. Ovaj jučerašnji se, zaista, rijetko viđa. Vjerovatno jedan od najljepših koje sam dao tokom karijere", ističe Alić.



Tvrdi da mu je velika pomoć i oslonac u svemu Senijad Ibričić koji mu je mnogo pomogao, a i sam Ibra, nekadašnji reprezentativac BiH, inicirao je dolazak Alića u Domžale.

"U Domžale sam i došao preko njega. Ibričić je predobar čovjek i puno mi je pomogao. Mnogo bi mi teže bilo bez njega. Sve najbolje mogu da kažem o njemu", ističe naš sagovornik.

Reprezentacija BiH

U posljednje vrijeme sve se više govori o ovom momku kao potencijalnom reprezentativcu BiH, posebno kada uzmemo u obzir da smo poprilično limitirani na pozicijama na kojima igra Alić.

"Nisam opterećen time. Naravno da je san svakog igrača poziv u reprezentaciju. Ako dođe poziv, naravno da ću to prihvatiti sa velikom radošću. Ne znam da li me sada selektor prati, ali se iskreno nadam da ću u skorije vrijeme dobiti poziv. Sve je do mene, samo da nastavim igrati dalje i što bolje", rekao je Enes Alić na kraju razgovora za Source.ba portal.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.