18.10.2021. 17:39
1
Nevjerovatna priča iz Novog Sarajeva: Covid ambulanta i Hitna ne žele da prevezu ženu koja boluje od korone, koja je nepokretna i ima 86 godina!
Nevjerovatnu priču danas je za Source.ba portal ispričao Boris Novaković, koji živi u sarajevskoj općini Novo Sarajevo.

Naime, Boris je pozitivan no koronavirus, ali problem predstavlja što je njegova 86-godišnja majka također pozitivna na koronavirus, a još veći problem je što je žena nepokretna i što niko ne želi da je pregleda u stanu ili da je preveze u bolnicu.

"Svi smo u kući pozitivni na koronu, dakle, ja, supruga, dvoje djece i majka koja živi s nama, a koja je 1936. godište. Žena je jako slaba na nogama, a nepokretna je i bez korone. Zvali smo Covid ambulantu ovdje u Novom Sarajevu, dakle u Domu zdravlja 'Omer Maslić', a tu nam je rečeno da se kod njih jedino lično može izvršiti pregled. Ja sad majku treba da dovedem njima u Dom zdravlja, a pozitivan sam na koronu. Oni neće da dođu do pacijenta. Kako su mi rekli, mogu da obezbijede kola Hitne pomoći da dođu do zgrade, ali nema ko da je snese. Žena je totalno nepokretna. Objasnio sam im da mi je majka jako loše, da joj je saturacija pala ispod normale, da ima 86 godina, da ne može da jede i da pije ni na slamku. Oni od mene traže, a koji sam također pozitivan na koronu i koji imam početak upale pluća, da je ja snesem dolje do vozila. Ja ne znam, zaista, da li je ta Hitna pomoć gradsko prevozno preduzeće ili je medicinska ustanova. Ja to ne mogu obezbijediti, oni jednostavno neće da dođu u stan, nego traže nešto od nas što nije u našoj mogućnosti", kaže Boris za Source portal.

Naš sagovornik tvrdi da se i dalje ništa nije riješio, te da njegova majka, u tako lošem stanju, se i dalje nalazi u stanu i nema adekvatno liječenje.

"Ništa se nije dogodilo u međuvremenu. Imao sam verbalni konflikt sa njima u Covid ambulanti, oni jednostavno ne žele da išta poduzmu po tom pitanju. Nemam način da majku dovedem u Covid ambulantu i da joj se pruži medicinska pomoć. Oni, jednostavno, nude medicinsku pomoć, ali u njihovim prostorijama", kaže Novaković.

Tvrdi da je tražio da Covid ambulanta preuzme organizaciju transporta njegove majke, ali da su mu rekli da to niko ne želi da uradi.

"Rekli su mi da nema ko da snese pacijenta sa trećeg sprata do vozila. Ovo nikako nije humano, niti je čovječno. Svi su jako bezobrazni u spomenutoj Covid ambulanti. Oni imaju dežurni telefon i broj mobitela, a on je bio isključen subotom i nedjeljom. Danas cijeli dan sam ih zvao, a nisu se javljali. Na kraju sam morao lično otići u Covid ambulantu. To je nedopustivo da neko odbija pacijenta da tretira, a taj pacijent ima 86 godina. Oni nisu medicinska ustanova, neka se preimenuju u Pokop", rekao je danas u razgovoru za Source portal Sarajlija Boris Novaković.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.