28.3.2016. 20:54
0
Karmin umjesto tastature: Najpametniji način za igranje igrica
Obično ljudi, kada igraju igrice, poput popularne "Counter-Strike", koriste miš i tastaturu, ali Kloi Dimoanu napravila je presedan i pokazala kako se na veoma elegantan način mogu kontrolisati virtuelni vojnici, prenose agencije.
Kloi obožava da igra popularnu pucačinu "Counter Strike", a pomoću "Makey Makey" kita pretvorila je karmin za usne u okidač, te njime "čisti" virtuelne neprijatelje. Pomoću miša kreće se po mapi i cilja neprijatelje, a ruž joj omogućava da gotovo svaki predmet pretvori u taster.

 Njeno oružje aktivira se čim zatvori krug, odnosno prisloni ruž na usne. Kloi je za izjavila da je "Counter-Strike" igra koja se uglavnom pripisuje muškoj publici, pa je odlučila da stereotipe, da su ratne igre za dečke, a ruževi za cure, spoji. Tako je i nastao "Lipstrike".
 
(Adisa Kušundžija)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.