6.11.2017. 16:30
0
Nintendo udvostručio prognozu profita
Japanski gigant u proizvodnji video igrica, Nintendo udvostručio je prognozu profita za cijelu godinu.
Kompanija optimizam zasniva na zahuktaloj prodaji Switch konzole za igre i na jeftinijem jenu.

Kompanija je objavila da sada očekuje da će neto dobit dostići 748 miliona USD u fiskalnoj godini do marta. Nintendo je povećao i projekciju prodaje Switch konzole, koja je lansirana u martu ove godine s cijenom od 300 USD, a koja se smatra novim stubom zarade.

Prema novoj prognozi, kompanija očekuje da će prodati oko 14 miliona Switch konzola u tekućoj poslovnoj godini, u odnosu na ranije predviđenih deset miliona.

Switch, koji može da se instalira kod kuće, ali i da se koristi u pokretu, objedinjuje Nintendovu konzolu i pokretni uređaj s novom strategijom za mobilne igrice, koja je u ljeto prošle godine ostvarila ogroman uspjeh sa igricom Pokemon Go.

Kompanija je saopštila da očekuje da će njena igrica Super Mario Odyssey, koju je lansirala prošle sedmice, povećati prodaju u drugoj polovini godine.

Istovremeno, očekuje se i da će relativno slab jen imati pozitivan efekat na konačan finansijski rezultat, jer povećava vrijednost profita koji japanski izvoznici ostvare u inostranstvu, piše CDM.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.