6.9.2018. 11:37
0
Tim DemiGods pobjednici PlaysBa CS:GO Lige
FOTO: Pobjednici PlaysBa CS:GO Lige
PlaysBa CS:GO Liga je konačno dobila svoju završnicu nakon pet mjeseci trajanja, intenzivnih kvalifikacija i još opasnijih zvaničnih mečeva Lige. U petak, subotu i nedjelju, od 31. augusta do 02. septembra su održani playoff mečevi te finale PlaysBa CS:GO Lige. Kroz mnogo akcije i odličnih fragova, clutch performansi svih timova te herojskih poduhvata igrača je odlučen jedan pobjednik: tim DemiGods.
Takmičenje je započelo sa najbolja 4 tima iz Lige:

Hightense
Aurum Venatus
DemiGods
Reapers


Hightense, definitivni favorit za pobjedu Lige, je prvi meč izgubio protiv underdog protivnika, tima Reapers, na mapi Mirage sa rezultatom 16-10. Zbog nepredviđenih okolnosti su se povukli iz turnira, te su im svi mečevi dodijeljeni kao gubici od 16-0. Važno je istaknuti performans ZekaTheKing-a, te Demira “kosebojivuka” Koraća iz tima Reapers, njihovog In Game Leadera, s kojim su donijeli pobjedu svom timu.

Sljedeći meč je bio sukob 2. i 3. mjesta Lige, Demigods protiv Aurum Venatusa, na mapi Overpass. Prvo poluvrijeme je obilježila konstantna razmjena rundi, bez jasnog favorita za pobjedu, te završava 8:7 u korist DemiGodsa. Nakon prelaska na T stranu, DemiGodsi preuzimaju kontrolu, zahvaljujući iznimno dobrom performansu Almira “GILE” Husejnovića, nad mečom i završavaju ga rezultatom 16:7.

Dan 2 playoff faze je donio još više uzbuđenja, uz mečeve Aurum Venatus VS Reapers, te DemiGods VS Reapers. Prvi meč je imao sličan  tok za Aurum Venatus kao i prethodni, sa veoma bliskim prvim poluvremenom. Međutim, juan75, DALJINSKYYY te Efendija uzimaju stvari u svoje ruke i vode meč ka pobjedi, 16-12 na mapi Mirage. Bitno je istaknuti dobar pokušaj SILVERINYa i ZekaTheKing, sa solidnim fragovima kojim su držali svoj tim u igri.

Posljednji meč playoff faze je obilježen apsolutnom dominacijom DemiGodsa nad Reapersima, koji su izgubili snagu protiv Aurum Venatusa, te je nisu uspjeli povratiti na Infernu. DemiGodsi savršeno čitaju Reaperse, te uzimaju kontrolu nad mapom i pobjeđuju 16-3, sa nevjerovatnim performansom Harisa “Raven” Brice, koji uzima 29 fragova u 19 rundi, te zarađuje 2.42 K/D, te Almira “GILE” Husejnovića sa 23 fraga i 2.30 K/D.

Finalno stanje tabele nam donosi finaliste: DemiGods i Aurum Venatus.



Žrijebom mapa kapiteni timova odlučuju da se finale, inače Best Of Three meč, odigra na mapama Cache, Inferno i Cobblestone. U nedjelju, 02.09., u 18:00 sati finale počinje sa dva tima spremna na sve da dostignu prvu titulu PlaysBa šampiona. 

Prva mapa započinje impresivnim vodstvom tima Aurum Venatus, sa čak 7-1 na T strani. Međutim, DemiGodsi se ne predaju, te performansima Nishan-a, Raven-a i GILE-ta, se vraćaju u tok meča i pobjeđuju poluvrijeme 8:7. Drugo poluvrijeme započinje sa 2 runde za Aurum Venatus, no DemiGodsi, vođeni s prethodno navedena 3 igrača, uzimaju kontrolu nad mečom i dobijaju mapu 16-9.

Druga mapa započinje sa nevjerovatno jakim performansom DemiGodsa, koji uzimaju čak 12 rundi na svojoj T strani, predvođeni Raven-om i GILE-tom, dok Aurum Venatus nije uspio pronaći način da im kontrira, uprkos izvrsnim performansima Efendije i halepon-a. Drugo poluvrijeme je započelo malo bolje za Aurum Venatus, no DemiGodsi ubrzo čitaju igru Auruma i uzvraćaju jako, te završavaju mapu rezultatom 16-7, time uzimajući titulu prvog prvaka PlaysBa CS:GO Lige.

Takmičarima su nakon toga dodijeljene nagrade za prvo i drugo mjesto, Asus Cerberus slušalice i miševi, te su svi međusobno jedni drugima čestitali i poželjeli sreću za sljedeću sezonu PlaysBa Lige.



Organizatori su se zahvalili za učestvovanje svim timovima, te poželjeli puno sreće svima u daljem toku PBL sezona. Također su se zahvalili i sponzorima takmičenja:

Internacionalni Burch Univerzitet
FixIT d.o.o.
Tačka.ba
BIOS računari
Spark
Bosnian Kingdom
Balkan Esports
Source.ba
IBU Association for Computing Machinery
Green Hosting
Tribe Gaming Community
Radio Mix
Antena Sarajevo


Vidimo se sljedeće godine, na još jednom PlaysBa eventu!
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.