29.10.2019. 21:54
0
Sony je rezervirao imena za idućih pet PlayStation konzola
Vrijeme konzola bliži se kraju, bar su tako mislili mnogi dolaskom streaming servisa za videoigre s kojima ćemo se vjerojatno družiti u skorijoj budućnosti. Zato je iznenadila vijest kako je Sony u Japanu zaštitio nazive za PlayStation 6, 7, 8, 9 i 10.

Bez obzira na dolazak Sonyjevog i Microsoftovog xCloud servisa za igranje u cloudu, Google Stadije i onoga što razvija Amazon, izgledno je kako PlayStation 5 i Xbox Scarlett neće biti posljednje konzole te da bismo mogli dobiti još jednu generaciju. Međutim, teško je osporiti dojam kako se vrijeme konzola polako bliži kraju. 

Zato je mnoge začudila vijest da je Sony u Japanu predao zahtjev za zaštitu PlayStation 6, 7, 8, 9 i 10 imena. Spomenute konzole vjerojatno nećemo nikad vidjeti, barem ne u obliku u kakvom ih danas poznajemo. Sony se na ovaj način zaštitio da nijedna druga tvrtka ne smije koristiti spomenute nazive, bez obzira na to hoće li ih on iskoristiti ili ne. 

Naziv za nadolazeći PlayStation 5, koji bi svijetlo dana trebao ugledati krajem 2020., tako je zaštićen još 2006., dakle 13 godina prije službenog izlaska same konzole, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.