10.11.2015. 20:07
0
Mozilla predstavila novu verziju Firefoxa za Android
Mozilla je predstavila novu verziju svog Firefox Internet pretraživača za Android operativni sistem.
Nova verzija pored ispravljenih bagova donosi i pokoju novost, poput automatskog blokiranja reklama bez prethodnog instaliranja ekstenzija.

Nova mogućnost se krije iza privatnog pretraživanja, odnosno iza Tracking Protection funkcije. Pored toga što privatni mod neće bilježiti vašu istoruju pretraživanja, od sada će automatski i blokirati reklame i ostale dijelove web-a koji pokušavaju o vama sazbati informacije. U tu grupu spadaju kolačići i tipke za dijeljenje sadržaja putem društvenih mreža.

Ako ste vlasnik nekog tableta na tim uređajima sada je moguće kreirati i restrikcije za pojedine profile. Firefox 42 za Android donosi i podršku za unos glasom, novi mobilni login manager, klizne tabove te mogućnost otvaranja linkova iz drugih aplikacija u pozadini.

Novu aplikaciju Firefoxa (42) možete preuzeti direktno sa Mozillinih službenih stranica ili putem Google Play prodavnice. 
(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.