26.3.2016. 20:47
0
Rusija napravila algoritam za identifikovanje terorista
Prema podacima o ponašanju, geografskom porijeklu i prirodi transakcija i finansijskih proizvoda, obrađuju se rezultati.

Ruska federalna služba za finansijski nazdor, "Rosfinmonitoring", privodi kraju izradu algoritma za identifikaciju terorista i njihovih podržavalaca, saopštila je zamjenica direktora te službe Galina Bobriševa, kako prenosi Avaz.

Ovaj algoritam će ruske banke da opreme mehanizmima čija je svrha primena efikasnijih mjera protiv finansiranja terorizma, precizirala je ona.

- Moramo da formiramo profil osoba koje podržavaju terorizam ili su direktno umiješane u terorizam ili u njegovo finansiranje, ili osoba koje formiraju radikalnu ideologiju, koja pruža načine za regrutovanje stranih terorista i ekstremista - objasnila je Bobriševa.

Kako je navela, ključni princip na kome je zasnovan algoritam jeste veliki broj pokazatelja koji registruju ponašanje, geografsko porijeklo i prirodu transakcija i finansijskih proizvoda.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.