22.9.2016. 11:46
0
Admir Zatega iz Sarajeva osvojio bronzanu medalju na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi
Juniorska balkanska informaticka olimpijada 01
Juniorska balkanska informaticka olimpijada 02
Juniorska balkanska informaticka olimpijada 03
Juniorska balkanska informaticka olimpijada 04
Trinaestogodišnji Admir Zatega iz Sarajeva osvojio je po drugi put bronzanu medalju na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi.

Admir Zatega, Hanka Goralija, Đorđe Milanović i Muhamed Hamzić, pod vodstvom Lejle Ganić i Selme Borogovac, činili su tim koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Skoplju (Makedonija) od 17. do 22. septembra 2016. godine.

Navedeni učenici su se pokazali kao najbolji na Državnom takmičenju iz informatike za učenike osnovnih škola, koje je održano 18.06.2016. godine u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu i i tako izborili plasman na Juniorsku balkansku informatičku olimpijadu. 

Na balkanijadi koja se redovno održava svake godine, učestvovalo je 39 učenika osnovnih škola iz 9 zemalja. Rješavanjem problemskih zadataka i natječući se s talentovanim vršnjacima, predstavljali su države iz kojih dolaze, kao i vlastiti rad i znanje.

Učesnici-takmičari iz Bosne i Hercegovine su postigli solidan uspjeh ove godine. Trinestogodišnji Admir Zatega, učenik sedmog razreda OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ u Sarajevu je osvojio bronzanu medalju po drugi put, dok su i ostali takmičari postigli vrijedne rezultate. Ova medalja i ostala priznanja za znanje su, prije svega, rezultat napornog rada i talenta učenika. Također, to je rezultat znanja, napora i redovnih aktivnosti članova „BHOI“, koji pored redovnih godišnjih državnih takmičenja, organiziraju različite vrste dodatnih obuka, treninga i priprema takmičara, online takmičenja otvorenog tipa, kao i sedmične programerske kampove za one najbolje. „BHOI“ nastavlja sa svojim radom i već sada pokreće nove aktivnosti o kojima je dodatne informacije moguće pronaći na njihovoj zvaničnoj Facebook grupi, ili putem web stranice www.bhoi.net.

Sigurno je da će ovaj uspjeh potaknuti i druge mlade ljude u Bosni i Hercegovini da otkriju svoj talenat i ostvare slične rezultate u budućnosti.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.