2.2.2017. 10:04
0
Samsung Electronics na EU forumu u Barceloni predstavio inovativne tehnologije
Samsung Electronics je tokom Samsung EU Foruma u Palau de Congressos u Barceloni predstavio inovativne tehnologije koje će značajno utjecati na ljudske živote.

U fokusu ovogodišnjeg Samsung EU Foruma je evropsko predstavljanje najnovije QLED TV tehnologije i nove WindFree tehnologije hlađenja, a posjetioci su imali priliku vidjeti i nove članove obitelji AddWash mašina za pranje rublja, kao i posve novu ugradbenu bijelu tehniku.

Na Samsung EU Forumu svoju europsku pretpremijeru su imali QLED TV aparati kompanije  Samsung za 2017. godinu. Linija QLED TV prijemnika za 2017. godinu dizajnirana je, prije svega, imajući na umu samog korisnika, što je uveliko imalo uticaja na područja na koja se kompanija posebno fokusirala u vidu razvoja novih karakteristika i funkcionalnosti koje bi trebale ukloniti bolne tačke korisnika.

U sklopu EU Foruma kompanija Samsung je predstavila i dodatne karakteristike za korisnike poput unaprijeđene Voice Command karakteristike. Zahvaljujući njoj korisnici će moći jednostavno mijenjati programe glasovnom naredbom, na način da jednostavno kažu ime programa ili žanr koji žele gledati. Također, u 2017. godini sve karakteristike u Samsung Smart TV Smart hub-u bit će dostupne putem glasovnih naredbi. 

Kompanija Samsung je u 2016. godini predstavila mogućnost upravljanja svim uređajima pomoću jednog daljinskog upravljača, Samsung Smart Remote. U 2017. godini ta mogućnost je dodatno unaprijeđena. Najuzbudljivije značajke Smart hub iskustva postaju dostupne na mobilnim uređajima putem Samsung SmartView aplikacije, dostupne na platformama Android, i iOS.

Kompanija Samsung je na EU forumu predstavila i ostale novitete za ovu godinu, poput nove Galaxy A serije pametnih telefona, saradnju s brandom Under Armour, kompatibilnosti nosivih pametnih uređaja kompanije Samsung s iOS operativnim sistemom i još mnoge druge, saopćeno je iz te kompanije.

(Fena) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.