16.5.2017. 17:32
0
Ukoliko vas "napadne" ovaj virus, postoji mogućnost da ste hakovani iz Sjeverne Koreje
Eksperti za cyber sigurnost upućuju na dokaze da bi Sjeverna Koreja mogla stajati iza globalnog "ransomware" hakerskog napada, kazavši da je način na koji su hakeri izveli ovaj napad sličan prethodnim napadima za koje se odgovornom smatra Sjeverna Koreja, javlja AP.

Simon Choi, direktor južnokorejske kompanije Hauri Inc. koja proizvodi antivirusne programe i koja od 2008. godine analizira maliciozne kompjuterske programe koji dolaze iz Sjeverne Koreje i savjetuje vlasti, u utorak je kazao da Sjeverna Koreja nije nova u svijetu valute 'bitcoin'. Sjevernokorejski hakeri još od 2013. godine kradu ovu digitalnu valutu putem malicioznih kompjuterskih programa, rekao je Choi.

U ovom napadu, hakeri od žrtava traže isplatu novca u valuti bitcoin kako bi im vratili pristup njihovim kompjuterima.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.