20.4.2021. 10:15
0
Anketa o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u domaćinstvima u RS
Republički zavod za statistiku Republike Srpske započeo je Anketu o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), u domaćinstvima na teritoriji tog entiteta.

Anketiranje se realizuje na, slučajnim odabirom, formiranom uzorku od 2.920 domaćinstava iz Republike Srpske. Anagažovani su ovlašteni anketari Zavoda, koji će intervjuisanje obaviti telefonskim putem.

Cilj je dobiti podatke o zastupljenosti informaciono-komunikacionih tehnologija u domaćinstvima Republike Srpske kao što je pristup različitim uređajima (računar, laptop, tablet), pristupu i učestalosti korištenja interneta, informatičkoj pismenosti stanovništva i slično.

U saopćenju za javnost pozivaju članove domaćinstva koja su izabrana uzorkom da prihvate saradnju, odgovore ovlaštenim anketarima Zavoda i tako doprinesu uspjehu istraživanja i kvaliteti rezultata.

Napominju da su prikupljeni podaci strogo povjerljivi i koristit će isključivo za statističke svrhe, u skladu sa entitetskim Zakonom o statistici.

 Anketa o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija predstavlja redovno istraživanje na uzorku, koje se provodi u godišnjoj dinamici - ističu iz Republičkog zavoda statistiku RS.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.