20.12.2022. 9:57
0
Elon Musk prekinuo šutnju nakon što je 10 miliona korisnika Twittera glasalo za njegovu ostavku: Evo šta je poručio
Elon Musk se oglasio po prvi put otkako je više od 10 miliona ljudi glasalo za njegov odlazak s mjesta izvršnog direktora Twittera, rekavši da će samo plaćeni pretplatnici Twittera Blue moći glasati u budućim anketama vezanim uz politiku.

Musk je u nedjelju pitao korisnike Twittera treba li se povući s mjesta šefa tvrtke, obećavši da će se pridržavati rezultata njegove ankete. Kad je anketa zatvorena u ponedjeljak, 57,5 posto je reklo da bi on trebao odstupiti.

Inače plodan korisnik platforme, Musk nije tvitao nekoliko sati nakon ankete. Njegova šutnja konačno je prekinuta kada je odgovorio "Zanimljivo" na više sugestija da su rezultati ankete iskrivljeni lažnim računima, piše The Guardian.

Više od deset miliona korisnika glasalo je za to da Elon Musk okonča svoju vladavinu kompanijom.

Odgovarajući na prijedlog drugog korisnika da bi "Blue pretplatnici trebali biti jedini koji mogu glasati u anketama vezanim uz politiku", Musk je rekao: "Dobra poenta. Twitter će napraviti tu promjenu.”

Twitter Blue pretplata je koja se plaća i omogućuje svakome da kupi plavu kvačicu potvrđene značke za svoj račun.

Kao većinski vlasnik privatne tvrtke, nitko ne može prisiliti Muska da ode, ali niz odluka u proteklih nekoliko dana natjerao je čak i neke od njegovih najbližih podupiratelja da prekinu veze s njim.

Twitter je u nedjelju zabranio sve poveznice na druge društvene mreže, uključujući Mastodon, Instagram, Facebook, pa čak i manje platforme kao što su Nostr, koju koristi osnivač Twittera Jack Dorsey, i Linktree, alat za izradu početne stranice koji vole influenceri.

Ta je zabrana povučena do kraja dana, nakon ankete na Twitteru s računa Twitter Safety, a Musk je rekao: “Ubuduće će se glasovati za velike promjene politike. Moje isprike. Neće se ponoviti.”

Musk ima povijest korištenja anketa na Twitteru za potvrđivanje važnih odluka, prodajući desetinu svog Teslinog posjeda nakon jedne ankete 2021., vraćajući račun Donalda Trumpa nakon druge prošlog mjeseca i ponovno aktivirajući niz suspendiranih računa nakon treće. "Vox Populi, Vox Dei", tvitao je Musk nakon Trumpove ankete.

Međutim, u mnogim je slučajevima ostavljao dojam kao da je već odlučio o ishodu prije objavljivanja: već je najavio prodaju svog udjela u Tesli, na primjer, mnogo prije nego što je to stavio na glasovanje i njegov plan da vrati Trumpa raspravljalo se još prije nego što je uopće kupio Twitter.

Ideja o odlasku s mjesta izvršnog direktora također je bila nagoviještena puno prije objave ankete na Twitteru. Dana 16. studenog rekao je sucu iz Delawarea da planira smanjiti svoje vrijeme na Twitteru i "naći nekog drugog tko će s vremenom voditi Twitter".

(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.