25.4.2023. 19:45
1
Ne brišete svoju historiju pretraživanja na internetu ispravno: Evo kako je trajno izbrisati
Slušajte, nismo ovdje da sudimo. Svi smo tražili neke čudne stvari na internetu.

Ali Google to ne čini – zapravo, tehnološki div pohranjuje opsežne podatke o vašoj YouTube i Google historiji pretraživanja na vašem računu čak i ako ih izbrišete iz svog internetskog preglednika, osim ako ne promijenite ključne postavke.

To znači da još uvijek postoji zapis o tome kada ste i šta sve tražili, prenosi Daily Star.

Dakle, da vam bude jasno, sastavili smo ovaj praktični vodič o tome kako ispravno izbrisati svoju historiju pretraživanja s Googlea i YouTubea.

Iako će još uvijek postojati zapisi o njima negdje u svijetu, slijedeći ove korake sigurno ćete dodati dodatni nivo privatnosti vašem pregledavanju.

Kako izbrisati historiju pretraživanja YouTubea na telefonu

Prvo, možete izbrisati pojedinačne upite za pretraživanje u aplikaciji u nekoliko dodira.

Otvorite aplikaciju YouTube, pritisnite tipku za pretraživanje, zatim dodirnite i držite sve predložene rezultate pretraživanja koji imaju ikonu “Historija” pored sebe.

Zatim jednostavno dodirnite “Ukloni” na prozoru koji će se pojaviti.

Ako želite promijeniti svoje postavke tako da YouTube u potpunosti prestane spremati vašu historioju pretraživanja, to možete učiniti i putem aplikacije YouTube.


Kliknite svoju profilnu sliku, zatim idite na Postavke > Upravljanje cijelom historijom.

Kada vidite opciju pod nazivom “Snimanje YouTube historiju”, samo trebate isključiti opciju “Uključi svoja pretraživanja na YouTubeu”.


Kako izbrisati historiju Google pretraživanja na Androidu
Google aplikacija za pretraživanje jedna je od najpraktičnijih opcija na Androidu jer znači da svaki korisnik Androida može brzo dobiti rezultate pretraživanja jednostavnim dodirivanjem tipke za pretraživanje na početnom displeju.

Slično YouTubeu, možete dodirnuti i zadržati određene rezultate pretraživanja kako biste ih izbrisali iz historije telefona.

Ali da biste ih potpuno izbrisali, morat ćete izbrisati historiju pretraživanja sa svog Google računa slijedeći ove korake:

Otvorite aplikaciju Google na svom Android telefonu, zatim dodirnite svoju profilnu sliku i otvorite “Historija pretraživanja”.

Za brisanje cijele historije pretraživanja dodirnite Izbriši > Izbriši sve.

Za brisanje pretraživanja iz određenog vremenskog razdoblja samo dodirnite Izbriši > Izbriši prilagođeni vremenski raspon.

Također možete promijeniti svoje postavke tako da se historija pretraživanja automatski briše.

Vratite se na izbornik “Historija pretraživanja” i odaberite Kontrole. Pronađite karticu “Aktivnost na webu i u aplikaciji” i dodirnite Automatsko brisanje (On).

Vaš Google račun sada bi trebao biti očišćen od rezultata historije pretraživanja.


(Admir O.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.