12.2.2016. 8:59
0
Na Jahorini sunčano, na Bjelašnici i Igmanu oblačno
Na Jahorini danas je sunčano. Vidljivost je dobra. Temperatura izmjerena u 7.30 sati je -5 stepeni. Trenutna visina snijega je 35 cm na stazama. Vjetar puše brzinom 8 m/s.

Kako navode iz Olimpijskog centra Jahorina u funkciji su Poljice ski lift, Poljice baby lift, Poljice šestosjed,i  Ogorjelica I šestosjed i Skočine šestosjed. Ne rade Poljice dvosjed,  Ogorjelica II dvosjed, Rajska dolina ski lift i Olimpik ski lift.

Ski liftovi koji su u funkciji rade od 9.00 do 16.00 sati.

Noćno skijanje će biti organizirano večeras od 18.00 do 21.00 sati na stazi Poljice. Ski lift Poljice će biti u funkciji.

Kako navode iz KJP ZOI' 84 vrijeme na Olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman je oblačno.

U Babinom dolu na Bjelašnici zbog nepovoljnih vremenskih uslova i nedovoljne količine snijega nisu u funkciji Ski liftovi BX , K1 (kolijevka) kao ni trosjedna žičara tako da uslova za skijanje nema do daljnjeg.

Noćno skijanje na Bjelašnici također je odgođeno dok se ne steknu uslovi.

Na Malom polju na Igmanu puštena su u rad tri baby lifta , dok je na Velikom polju u funkciji staza za nordijsko skijanje.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi od 5/10 cm, a temperatura je - 2 stepena. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 35cm, dok je temperatura -7 stepeni.

Na Malom i Velikom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 5/10 cm, a temperatura je -3 stepena.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.