26.8.2016. 8:04
0
Na graničnim prelazima zadržavanja oko pola sata
Uz povoljne vremenske uslove, jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), kao i magistralne puteve: Jablanica-Mostar, Prozor-Jablanica, Nemila-Topčić polje, Bugojno-Novi Travnik, Živinice-Šićki Brod, Priboj-Simin Han i Bihać-Izačić. 

Radi izvođenja minerskih radova, svakodnevno u vremenu od 14 do 14:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja na dionici M-16 Banja Luka-Jajce (na lokalitetu Bočac).

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera. Zbog održavanja priprema i združene pokazne vježbe na području Republike Srbije, privremeno će biti obustavljen saobraćaj na srbijanskoj strani Međunarodnog graničnog prijelaza Šepak-Trbušnica, danas od 10 do 11 i od 18 do 19 sati. Obustave će biti na snazi i sutra (od 10 do 11 i od 18 do 19 sati),  kao i u nedjelju 28.08. (od 08 do 12:30 sati). 

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.