29.9.2016. 19:13
0
Prognoza za prve dane oktobra – kada stižu jesenje kiše i zahlađenje?
Jutra će biti svježija, uz maglu, tokom dana više sunčanih intervala s ugodnijim dnevnim temperaturama. Kraća nestabilnost očekuje se od 2. do 6. oktobra nakon čega ponovno slijedi stabilniji period bez padavina.

Lagan porast temperatura prognozira se do 9. oktobra od kada se očekuje zahlađenje. Jutarnje temperature u periodu od 26. oktobra do 8. oktobra u Bosni će se kretati od 4 do 6, a u Hercegovini od 9 do 12 °C. U istom periodu maksimalne dnevne u Bosni će dostizati vrijednosti do 23, a u Hercegovini do 25 °C, kažu iz FHMZ-a.

Prognozirano zahlađenje od 9. oktobra uvjetovat će nešto niže temperature, pa se u Bosni očekuje od 1 do 4, a u Hercegovini od 5 do 8 °C. Dnevne temperature u Bosni neće prelaziti 16, a u Hercegovini 19 °C.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.