17.1.2017. 8:10
0
Vozači oprez: Stanje na cestama je veoma loše!
Zbog snijega i jakog vjetra koji stvara sniježne nanose na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, na snazi je obustava saobraćaja za sve kategorije vozila.

Na putnim pravcima: Ljubugošta-Podromanija, Kalesija-Zvornik, Drvar-Bosanski Petrovac, Glamoč-Mlinište i Livno-Šuica, zbog snijega je obustavljen saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona.

Snijeg ovoga jutra usporava odvijanje saobraćaja na većini puteva u našoj zemlji. Posebno izdvajamo dionice u  planinskim predjelima. Na putnim pravcima Rogatica-Podromanija i Han Pijesak-Vlasenica, kao i na planinskim prevojima na području Srednjobosanskog kantona,  obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.  U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće pravi jak vjetar, koji stvara sniježne nanose. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Također, zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.