11.3.2017. 8:25
0
Jak vjetar na pojedinim dionicama mjestimično pravi manje sniježne nanose
Ugaženog snijega na kolovozu, ovoga jutra ima na putnim pravcima Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Bosanski Petrovac-Drvar. Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara jak vjetar koji mjestimično pravi manje sniježne nanose.

Na ostalim putnim pravcima u BiH, kolovoz je  pretežno mokar ili vlažan, kažu iz BIHAMK-a. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima, upozoravamo na moguću poledicu na dionicama u planinskim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Na putevima u južnim krajevima, vozače upozoravamo na jake udare vjetra. Na autoputu A-1 Kakanj - Zenica Jug  u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta saobraća se sporije, u oba smjera jednom trakom.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Patria/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.