17.6.2017. 8:30
0
Stanje na putevima: Povećana opasnost od odrona zemlje ili kamenja
Jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila.

Zbog novih padavina, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, kao i u višim planinskim predjelima, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Vozači se mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja brdske auto trke, danas i sutra tokom dana obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-466a Pale-Jahorina. Za vrijeme obustave vozači mogu koristiti put preko Podgraba.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Izdvajaju se  dionice magistralnih puteva: M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-6.1

Karlov Han-Kolo, zbog radova na izgradnji pristupne ceste, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-15 

Sanski Most, zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici sa regionalnim putem R-405, vozila saobraćaju jednom trakom.

M-16

Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Bradina-Konjic (u mjestu Ovčari), zbog radova na kanalizacionoj mreži, u vremenu od 07 do 17 sati, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.
Konjic-Tarčin, zbog radova na redovnom održavanju, u vremenu od 8 do 16 sati, saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave.
Karuše-Ozimica, zbog radovana sanaciji mosta preko rijeke Lješnice saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Živinice, zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

M-19.3

Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena u vremenskom periodu od 09 do 10 sati i od 14 do 17 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-469/R-471 raskrsnica regionalnih puteva Živinice-Banovići-Ribnica i Banovići –Vijenac-Lukavac, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R-471 Lukavac-Banovići, zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

R-473 Nemila-Bistričak-Teslić, zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj.

KANTON SARAJEVO

- Zbog realizacije pilot projekta aktivnog sistema za provođenje zakona i analizu saobraćaja u Gradu Sarajevo,usporeno se saobraća u zoni raskrsnica Bulevar Meše Selimovića –Alije Kučukalića i Maršala Tita-Fra Anđela Zvizdovića. 

- Zbog izvođenja radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ulici Ismeta Alajbegovića Šerbe (od raskrsnice sa ulicom Nikole Šopa do raskrsnice sa ulicom Pijačna), od 08 do 16 sati potpuno se obustavlja saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Aleksandra Puškina, Vahide Maglajlić, Zagrebačka, Sedrenik, Azize Šaćirbegović, Nahorevska (kružna raskrsnica lokalitet Jagomir) i na raskrsnici ulica Prijedorska i Gradačačka.

MOSTAR

- Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita ( na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca (na dionici od Hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za saobraćaj, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj.

BIHAĆ

- Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

- Zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj u ulicama Irfana Ljubijankića i Hasana paše Predojevića. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na naselje Bakšaiš i Kralje do naselja Kamenice.

MAGLAJ

U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.