28.7.2017. 8:08
0
U višim predjelima smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti
U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu.
Na pojedinim dionicama u višim predjelima moguća je smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

Zbog radova na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic, od 07.00 do 17.00 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom. 

Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, do 29.07. od 17.30 do 24 sata, biT će obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce. 

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-5 Gromiljak-Blažuj, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres. 

Tokom dana očekuje se pojačan promet vozila i duža zadržavanja na većini graničnih prijelaza. Zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.  

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

AUTOPUT

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja. 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

Donji Vakuf-Travnik, zbog radova na redovnom održavanju (izlaz iz Donjeg Vakufa) povremeno se saobraća usporeno.

Gromiljak-Blažuj, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

M-16

Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Jablanica-Konjic, zbog radova na redovnom održavanju u tunelu Lendava, u vremenu od 07.00 do 17.00 sati, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Maglaj-Žepče, zbog radova na izgradnji pristupne ceste u mjestu Brankovići, u vremenu od 07.30 do 17.30 sati, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Vogošća-Sarajevo, zbog radova na izgradnji pješačke staze na dionici Donji Hotonj-Gornji Hotonj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-19.3

Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena u vremenskom periodu od 09.00 do 10.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja. 

REGIONALNI PUTEVI

R-407a Velagići-Sanica, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta u mjestu Velagići (2,1 km od raskrsnice sa M-5) obustavlj se saobraćaj za vozila čija ukupna dozvoljena masa prelazi 7,5 t (osim za autobuse i cisterne za prevoz mlijeka).  Teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac R-410 Lanište-Sanica.Vrhpolje.

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-471 Lukavac-Banovići, zbog prijevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja. 

KANTON SARAJEVO

-Zbog snimanja scena spota od 18.00 sati 28.07. do 06.00 sati 29.07., najavljena je potpuna obustava saobraćaja u trajanju od 3 do 5 minuta, na lokalitetu ulice Obala Kulina bana br.9-kod Narodnog Pozorišta i na lokalitetu ulice Obala Kulina bana-kod objekta Gradske Vijećnice.

-Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Višnjik, Brdo džamija, Hakije Kulenovića, Franjevačka i Zvornička.

MOSTAR

Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita ( na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca (ispred hotela Ero) desna traka zatvorena  za saobraćaj, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj. 

BIHAĆ

Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom. 

MAGLAJ

U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad. 

VELIKA KLADUŠA

- U toku su sanacioni radovi u ulici Zuhdije Žalića (od ulice M. Tita do mosta na rijeci Grabarskoj), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

- Zbog održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2017“, do 05.08., saobraćaj se od 19.00 do 01.00 sat privremeno obustavlja na M-4.2 u Velikoj Kladuši. Vozila će za vrijeme obustave saobraćaja preusmjeriti od Trga mladih ulicom Ibrahima Mržljaka do kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića, ulicom Maršala Tita do ulice Zuhdije Žalića i ulicom Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Ive Marinkovića. 

GORAŽDE

Zbog izvođenja neophodnih radova u ulici Ferida Dizdarevića, na dionici od raskrsnice sa ulicom Zaima Imamovića do mosta Žrtava genocida u Srebrenici, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, od 07.00 do 17.30 sati, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(Fena/Alen Avdić
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.