25.11.2017. 9:00
0
Uvjeti za vožnju povoljni
Ovoga jutra se u BiH saobraća uz mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti na dionicama u višim predjelima u centralnim i sjeverozapadnim krajevima.

Izdvajaju se magistralni putevi M-5 Ripač-Vrtoče (Dubovsko), M-5 Travnik-Donji Vakuf (Komar) i Bugojno-Kupres (Koprivnica). Saobraća se po pretežno suhom ili vlažnom kolovozu, a uvjeti za vožnju su povoljni, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja.

Povodom praznika Dana nezavisnosti BiH, do sutra (26.11) u 24 sata, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Zbog izvođenja neophodnih radova saobraćaj je obustavljen na regionalnim putevima R-459 Tuzla-Dokanj i R-456 Previle-Humci-Šibošnica. U vrijeme obustave vozila saobraćaju alternativnim pravcima.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher (M-16 Banja Luka-Crna Rijeka), saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje su u toku radovi, a izdvajamo magistralni put M-17 u mjestu Drivuša, kao i regionalni put R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

- Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - saopćeno je iz BiHAMK-a.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.