26.11.2017. 10:47
0
Narednih dana oblačno, povremeno kiša i snijeg
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom, u područjima iznad 700 metera sa susnježicom ili snijegom. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuju i u nizinama centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne, saoćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Očekivana količina padavina od 10 do 20 l/m2, u zapadnim sjeverozapadnim područjima do 30 l/m2, a u Hercegovini i jugozapadu između 40 i 50 l/m2. Vjetar prijepodne umjeren do jak, južnog smjera, a poslijepodne sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura bit će od 4 do 9, na jugu od 11 do 16 stupnjeva. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima očekuje se postupan pad temperature zraka.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bosanski Novi 21, Bihać 16, Sanski Most 15, Banja Luka 12, Mrkonjić Grad 6, Jajce 5, Bjelašnica, Gradačac i Livno 4, Tuzla 1.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini slaba kiša koja će tokom dana oslabiti. U Krajini, Posavini i na zapadu Bosne očekuje se razvedravanje. Za centralna i istočna područja Bosne prognozirano je pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. Tokom dana se očekuje postupan prestanak padavina.

Jutarnja temperature bit će od  -4 do 2, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 stupnjeva. U večernjim satima se očekuje postupan pad temperatura zraka.

U utorak će jutro biti prohladno s mrazom i maglom po kotlinama, a u ostatku dana pretežno sunčano uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura će biti od -5 do -1, na planinama do -10, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 stupnjeva.

Za srijedu se očekuje prohladno jutro s mrazom i maglom po kotlinama, a prije podne malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva postupno će se naoblačiti i padat će kiša u sjeverozapadnim područjima. Očekuju se padavine i u ostalim djelovima u večernjim satima.

Jutarnja temperatura zraka bit će od -5 do 0, na planinama do -10, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 10 stupnjeva.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.