8.12.2017. 8:24
0
Vozači, oprez: Poledica i magla dodatno otežavaju saobraćaj
Niske temperature jutros pogoduju formiranju poledice na svim vlažnim lokalitetima, a posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, iz BIHAMK-a upozoravaju na moguće odrone zemlje ili kamenja. U sjeverozapadnim krajevima zemlje upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 na ulazu u desnu cijev tunela Oštrik, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-466 Kakanj-Ponijeri, R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.