9.12.2017. 20:00
0
Loši uslovi na putevima: Teretnim vozilima zabranjen saobraćaj preko Romanije
Saobraćajna policija ne dozvoljava teretnim vozilima da saobraćaju na putnom pravcu Sarajevo-Sokolac preko Romanija dok se ne steknu uslovi, dok se zbog snježnih padavina putnička vozila usporeno kreću, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS napominju da se vozila otežano kreću i na putnom pravcu Bijeljina-Banj Brdo gdje je danas teretno vozilo sletjelo sa puta. 

Na magistralnom putu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje preko prevoja Makljen u Federaciji BiH trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. 

Iz Bihamka ističu da se posebno otežano saobraća i na putnom pravcu Srebrenik-Tuzla-Doboj, gdje često dolazi do zastoja. 

Na dionicama preko planinskih prevoja obavezno korištenje lanaca za teretna vozila, a sva vozila koja ne posjeduju adekvatnu zimsku opremu isključuju se iz saobraćaja. 

To se posebno odnosi na putne pravce Sarajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Konjic, Bugojno-Kupres, Novi Travnik-Bugojno i Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.