23.2.2018. 8:21
0
Vremenska prognoza: Tokom vikenda snijeg i minusi
Danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme, kako je javljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Slab snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, zapadu i dijelu sjevera Bosne, rjeđe u centralnim područjima. Na jugozapadu Bosne prijepodne kiša ili susnježica. U Hercegovini slaba kiša u jutarnjim satima. Od večernjih sati do kraja dana u Hercegovini razvedravanje, prenosi Avaz. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus dva  i jedan stepen, na jugu zemlje između tri i šest stepeni Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i šest, na jugu zemlje između devet i 14 stepeni Celzija.

U subotu u Bosni oblačno sa slabim snijegom ili susnježicom i to uglavnom u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni uglavnom između minus jedan i četiri stepena. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka izmeđutri i šest, a najviša dnevna temperatura zraka na između devet i 14 stepeni Celzija.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prije podne kiša koja će od poslijepodnevnih sati preći u snijeg. Prognozirana visina novog snijega je pet do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između minus šest i minus tri. Na jugu zemlje temperatura zraka prije podne između tri i šest, a u drugoj polovini dana temperatura zraka opada prema nuli.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između minus devet i minus četiri, na jugu zemlje između minus dva i dva stepena Celzija.

(Ajla Hurko)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.