24.4.2018. 8:47
0
U BiH jutros pretežno sunčano vrijeme
U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme.

Prolazno više oblačnosti ima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Bugojno i Livno 9, Sokolac 10, Ivan-sedlo, Jajce i Sanski Most 11, Grude i Široki Brijeg 12, Banja Luka, Bihać, Doboj, Trebinje i Zenica 13, Mostar, Neum, Prijedor, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 14, Bijeljina i Brčko 16 i Gradačac 18.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 5hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Hercegovini danas će biti pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano bit će prijepodne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni usloviti pljuskove i grmljavinu.

Poslijepodne slabi pljuskovi su mogući i u sjevernim područjima Hercegovine.

Puhat će vjetar slab do umjerene jačine. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar jugozapadnog smjera, a u većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28 stepeni.

U Sarajevu će veći dio dana biti sunčano vrijeme. U kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima moguć je prolazan pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.