21.10.2018. 17:12
0
Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna četiri dana
U Bosni i Hercegovini će, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, tokom sedmice biti umjereno oblačno vrijeme, sa kišom ponegdje i slabim snijegom na planinama.

U ponedjeljak će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja. Vjetar u Bosni slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 8 do 14, dnevne od 11 do 17, na jugu od 17 do 23 stepeni Celzijevih.

U utorak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano. U ostatku Bosne jutro oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne je moguća slaba i kratkotrajna kiša ili rosulja. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 19 do 24 stepeni Celzijevih.

U srijedu, u većem dijelu naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša uglavnom na sjeveroistoku Bosne. Do kraja dana ili u večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu Bosne. Na planinama, u večernjim satima, je moguć slab snijeg. Bez padavina na krajnjem sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini. Jutarnje temperature od 2 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 16 do 23, na jugu do 26 stepeni Celzijevih.

U četvratk u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti prema kraju dana. Slaba kiša ili rosulja je moguća ponegdje u Bosni u jutarnjim satima ili prije podne, U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne prolazno naoblačenje. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne na istoku Bosne od 8 do 13, u ostaku Bosne od 14 do 20, na jugu do 24 stepeni Celzijevih.

(Fena / FHMZ)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.