26.1.2019. 8:08
0
Vozači oprez: Na snazi su zimski uvjeti vožnje
Na magistralnom putu M-15 Šuica -Livno i regionalnim putevima R-418 Prozor -Mokronoge, R-419a Tomislavgrad - Blidinje i R-419 Rakitno - Blidinje zbog snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.
Na putnom pravcu Tomislavgrad - Kupres - Bugojno na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila i autobuse, dok je na dionici Kladanj - Olovo obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima i na ostalim dionicama, posebno u višim planinskim predjelima. Izdvajamo puteve: Bihać - Ključ - Mrkonjić Grad, Livno - Mrkonjić Grad, Bosanski Petrovac - Drvar, Bugojno - Novi Travnik, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo  -Rogatica, Han Pijesak  -Vlasenica i Sarajevo - Foča.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. 

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste vozila. 

Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduslova za sigurno saobraćanje.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja iz sigurnosnih razloga.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.