15.9.2019. 8:28
0
Danas veće izmjene saobraćaja u Sarajevu zbog polumaratona
Od 9 sati danas će započeti trka pod motom „Trčim za inkluziju-Da niko ne bude izostavljen!“. Za trku za inkluziju trčat će preko 180 trkača u sve tri trke, polumaraton, G-štafeta i FunRun.

Istoimena kampanja ima za cilj da podigne svijest društva o obavezi poštivanja  prava djece s Down sindromom na inkluzivno obrazovanje, te da osigura nedostajuća finansijska sredstva za programe i aktivnosti namijenjenih djeci i mladima s Down sindromom.

Kampanji se odazvao veliki broja bh. poznatih maratonaca i drugih sportista, uposlenici mnogobrojnih kompanija i ambasada, studenti, učenici osnovnih i srednjih škola i drugih članova zajednice.  S zadovoljstvom najavljujemo da će za inkluziju trčati i britanski ambasador Math Field. Ove godine, po prvi put medalje učesnicima polumaratona dijelit će i mladi s Down sindromom. Trkače će bodriti učenici osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, što daje posebnu draž događaju i pokazuje koliko mladi nemaju predrasuda prema drugom i drugačijem. Pored starta i cilja, navijači će biti i na navijačkoj stanici u Vilsonovom šetalištu. 

Zbog održavanja gradske trke «Sarajevski polumaraton 2019» u vremenu od 07:00 - 12:00 sati doći do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza:

- Tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola;

- Trolejbuski saobraćaj za Jezero neće biti u funkciji odnosno biće preusmjeren na terminal Trg Austrije;

- Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Pofalići u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom;

- Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polaziće sa terminala Drvenija;

- Ostale autobuske i minibuske linije čiju trasu koriste ili presjecaju učesnici trke (linije koje polaze sa terminala Sutjeska, Drvenija i Park) biće privremeno obustavljene do prolaska trkača.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.