5.11.2019. 8:00
0
Zbog sanacionih radova u tunelu Karaula na putu Kladanj-Olovo, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja
FOTO: Source.ba / Arhiva
Zbog nestabilnih vremenskih prlika mogući su nailasci na mokar i klizav kolovoz, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezn vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Sanacioni radovi izvode se na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Danas od 11.00 do 15.00 sati zbog minerskih radova, moguće su kratkotrajne obustave saobraćaja u mjestu Potpeć na dionici Šićki Brod-Srebrenik.

Zbog sanacionih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju, danas od 07.30 do 15.00 sati, doći će do obustave saobraćaja na Bjelašnici na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići. Saobraćaj će se za vrijeme obustave preusmjeravati na alternativne pravce.

Večeras od 22.00 do 04.00 sata na relaciji Skender Vakuf-Turbe-Travnik-Lašva-Zenica, kretat će se vangabaritni prevoz. Vozači se zbog toga pozivaju na oprez.

Zbog radova na rekonstrukciji GP Vardište (Višegrad-Užice), danas se saobraća sporije uz povremene obustave.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(Fena / BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.