15.5.2020. 14:40
1
Sutra se otvara najveći kružni tok u Sarajevu
FOTO: Source.ba / arhiva
Novoizgrađeni kružni tok na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života u naselju Pofalići svečano će biti otvoren u subotu, 16. maja.

Radi se o jednom od strateških projekata Općine Novo Sarajevo kojim će se poboljšati provoznost i funkcionalnost ove velike raskrsnice, te rasteretiti saobraćaj iz pravca naselja Pofalići I i II. Budući da ovaj kružni tok obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka u opsegu, kao takav jedan je od najvećih kružnih tokova na području Kantona Sarajevo.

Ukupna vrijednost realizacije ovog projekta je 1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo osigurala 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

Otvaranje kružnog toka bit će upriličeno povodom obilježavanja 16. maja - Dana Općine Novo Sarajevo i godišnjice Pofalićke bitke, a uz poštivanje svih epidemioloških mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID 19, najavljeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.