29.6.2020. 12:12
0
Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice
Do kraja radne sedmice u sjevernim i centralnim područjima Bosne i Hercegovine preovladavat će pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i ranim večernjim satima u Bosni i u sjevernoj Hercegovini se prognoziraju padavine s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

"Na krajnjem jugu zemlje znatno manja mogučnost za pljuskove, pa se očekuje stabilno, sunčano i nadprosječno toplo vrijeme. Tokom sedmice puhat će pretežno slab vjetar južnog i zapadgnog smjera. Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 16°C do 21°C, na jugu zemlje do 24°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 27°C i 33°C, u Hercegovini do 36°C", kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Za vikend (04. i 05.07.) znatno svježije uz izraženije padavine u Bosni.

"Početkom sljedeće sedmice u Bosni i dalje nestabilno sa kišom a u Hercegovini umjereno oblačno i djelimično sunčano sa malim izgledima za padavine. Do kraja sedmice postepena stabilizacija vremenskih prilika i porast temeprature zraka. Minimalne temperature zraka varirat će između 11°C i 17°C u Bosni, do 20°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 18°C i 24°C u Bosni, do 26°C na jugu Hercegovine", doadju iz FHMZ-a u svooj prognozi za izglede vremena u narednim danima.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.