12.8.2020. 17:50
0
Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta
Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima: Mostar-Jablanica (kod mjesta Bijela), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(BIHAMK)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.