15.8.2020. 9:20
0
Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj
Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 08 do 16 sati.

Zbog održavanja auto-trke na brdskim stazama “Vlasenica 2020”, na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak danas će u vremenu od 12 do 15 sati doći do obustave saobraćaja. Obustava će biti na snazi i sutra (16.08.) od 10:30 do 14 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce Vlasenica-Kladanj-Sarajevo i Vlasenica-Kladanj-Olovske Luke-Petrovići-Han Pijesak-Sokolac.

Na putu Jablanica-Mostar u naselju Vrapčići saobraća se naizmjenično, uz regulaciju semafora. Kako doznajemo, zbog frekventnosti ovog puta dolazi do formiranja dužih kolona vozila, zbog čega molimo za strpljenje.

Na magistralnom putu Tuzla-Orašje na više lokacija se izvode sanacioni radovi zbog čega se saobraća usporeno ili obiaznicama u blizini. Radi se u Špionici, gdje je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini. Radovi su i u blizini petlje Šićki Brod, kao i u naselju Drenik, a na ovim lokacijama saobraća se jednom trakom.

Obustave saobraćaja su i u tunelima Vinac (Donji Vakuf-Jajce) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Brčko-Bijeljina, Livno-Kamensko, Podnovlje-Modriča, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Zbog izvođenja asfalterskih radova sutra (16.08.) od 03 do 12 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu Kiseljak-Busovača, na dionici Jehovac-Brestovsko. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcima Kiseljak-Visoko-Kaonik (autoput) i Kiseljak-Visoko-Kakanj-Kaonik (regionalni put).

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Još uvijek na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Šićki Brod-Srebrenik, zbog sanacionih radova u blizini petlje Šićki Brod saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Također, radovi se izvode i u naselju Drenik, gdje se saobraća jednom trakom.
Pelagićevo-Srebrenik, zbog sanacionih radova kod mjesta Špionica saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U toku su i radovi na mostu u mjestu Špionica, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.
M-4
Jelah-Doboj, zbog izvođenja radova na sanaciji mosta preko rijeke Radušice, saobraća se privremenom obilaznicom.
Prijedor-Kozarac (lokalitet Kalate) zbog sanacije klizišta saobraća se usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put.
M-5
Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
Jajce-Donji Vakuf, (tunel Vinac), zbog sanacionih radova u tunelu , saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.
Kiseljak-Busovača, na dvije dionice (Busovača-Draga i Jehovac-Brestovsko) u toku je sanacija kolovoza, zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom.
Gromiljak-Blažuj (Han Ploča-Kobiljača), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene kraće obustave.
M-6
Ljubinje-Trebinje, zbog sanacionih radova na dionici Ljubinje-Trnovica 1 (skretanje za Ravno), saobraćaj se obustavlja svaki dan (osim nedjelje) od 08 do 14 sati.
M-6.1
Posušje-Široki Brijeg, zbog radova na izgradnji spore trake saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U mjestu Vranić zbog izgradnje pješačke staze saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-14.1
Pelagićevo-Gradačac (Turić), zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
Brčko-Bijeljina u toku su radovi na asfaltiranju magistralnog dionice od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-16
Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Livno-Kamensko, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).
M-16.2
Prozor- Jablanica na dvije lokacije radovi (Lug-zbog radova na sanaciji slijeganja trupa ceste i potpornog zida saobraća se jednom trakom naizmjenično. Zbog radova u tunelu Jasen putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.
M-17
Tarčin-Konjic (Zukići), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.
Mostar-Jablanica (Vrapčići) zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Podnovlje.Modriča na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
Jošanica-Rajlovac, zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.
Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
Zenica-Nemila, u toku su radovi u tunelu Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.
Petlja Blatuša kod Zenice, zbog radova na sanaciji mosta na petlji Blatuša za saobraćaj je zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša prema Sarajevu. Saobraćaj je preusmjeren na privremene kružne tokove.
M-17.5
Grude-Posušje (na 2 km od Gruda prema Posušju) zbog sanacionih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-18
Semizovac, zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Ljubine vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Olovo-Semizovac (most preko rijeke Ljubine) sanacioni radovi, u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini (naizmjenično propuštanje vozila).
Kladanj centar, zbog sanacionih radova na mostu saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Sarajevo-Trnovo, zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-412 Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce),zbog sanacionih radova saobraćaj je od 08 do 16 sati (osim nedjeljom) potpuno obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
R-413 Turbe-Skender Vakuf, zbog radova na sanaciji odrona saobraća se usporeno uz povremene kraće obustave.
R-425 rotor Tromeđa-rotor Trebižat, zbog sanacionih radova putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, dok teretna vozila i autobusi ne mogu proći.
R-442a G. Grkarica-Babin do, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.
R-445 Moštre-Visoko (u mjestu Moštre) zbog radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
R-448 Goražde, zbog radova na mostu preko rijeke Drine obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička vozila, kao i teretna vozila do 7,5 tona, preusmjerit će se na most Alije Izetbegovića, dok će vozila teža od 7.5 tona usmjeravati ulicama Alije Hodžića i Maršala Tita, a u suprotnom smjeru ulicama Mehe Drljevića-Kulina bana i Alije Hodžića.
R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

KANTON SARAJEVO
- Zbog sanacionih radovadanas od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Himze Polovine (od spoja sa ulicom Safeta Pašalića do spoja sa ulicom Bardakčije).
- Zbog održavanja vjerske manifestacije danas (15.08.) od 08 do 23:30 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Nikole Šopa (od spoja sa ulicom Joze Penave do spoja sa ulicom Hifzi Bjelavca). Alternativni pravci za vrijeme obustave su: Kurta Schorka-Hifzi Bjelavca-Bojnička, Kurta Schorka-Hifzi Bjelavca-Briješćanska-XI transferzala-Džemala Bijedića i Džemala Bijedića-Pijačna-Bolnička.
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta obustavlja se saobraćaj u ulici Butmirska cesta. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Butmirska cesta-Aerodromska-Plavi put-Butmirska cesta i obratno.
- Zbog radova na izgradnji vodovodne mreže u vremenu od 08:30 do 16:00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Hamida Beširevića (od raskrsnice sa ulicom Fadila Jahića Španca do raskrsnice sa ulicom Breka) i u ulici Gornja Breka (od raskrsnice sa ulicom Breka do raskrsnice sa ulicom Panjina Kula.
- Zbog izvođenja sanacionih radova etapno se obustavlja saobraćaj u ulici XII Hercegovačke brigade (Hadžići). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Garovci-XII Hercegovačke brigade i obratno.
- Etapne obustave u ulici Franca Lehara od 08 do 16 sati. Za vrijeme obustave povremeno se propuštaju vozila pravnih i fizičkih lica, a moguće je koristiti i lokalne saobraćajnice.
- Zbog sanacionih radova etapne obustave saobraćaja od 07 do 17 sati u ulici Amira Krupalije (od raskrsnice sa ulicom Safeta Isovića u dužini od cca 300 metara).
- Zbog utovara i istovara građevinskog materijala od 08 do 20 sati u ulici Radenka Abazovića saobraćaj se obustavlja u trajanju od 60 minuta (nakon čega se vozila propuštaju 60 minuta).
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Smaila Šikala, Hrvatin, Hasana Bibera, Rosulje, Patriotske lige, Joze Penave, Kasindolska, Fra Matije Divkovića, Halilbašića, Srđana Aleksića, Mišćina, Safeta Pašalića, Branilaca Šipa, Blažujski drum, Dženetića Čikma, Emila Zole, Senada Poturka Senčija, Halilovići, Braće Begić, Ivana Cankara, Džemala Bijedića (od IX do VII transferzale), Džemala Bijedića (kod br.202), Bulevar Meše Selimovića (uz tramvajsko stajalište „Otoka“, smjer Baščaršija-Ilidža), Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

LIVNO
U toku je izgradnja kružnog toka na raskrsnici magistralnog puta M-15 i ul. Blajburških žrtava. Svakim danom (osim nedjelje) saobraćat će se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.