7.1.2021. 8:25
0
Mnogo snijega na planinama, danas pretežno vedro prijepodne
Vrh Bjelašnice jučer je mjerio odličnih 150 cm i ujedno ovo je jedna od najvećih visina u januaru mjesecu u proteklih 10 godina. Snijeg je padao i sinoć.

Podaci su to Federalnog hidrometerološkog zavoda Bosne i Hercegovine čiji podatak je povučen via infoclimat web stranice.

Poređenja radi, u februaru 2012. mjerila je “samo” 262 cm, i to 21.02. Veće visine snijega zabilježene su 07.03.2015. sa 325 cm, odnosno 24.03.2006. sa 345 cm.

"Kako god, zimoljupci mogu biti itekako zadovoljni ovom zimom na planinama. Nove snježne padavine pristižu ponovo u petak zahvaljujući cikloni s juga, a padavine tokom nedjelje i dalje zavise od rješenja numeričkih modela", kazao je Nedim Sladić.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro prije podne. Po kotlinama će biti dosta magle. U drugoj polovini dana oblačno. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, a na krajnjem jugu zemlje do 11°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.