15.1.2021. 17:59
0
BIHAMK - Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta
Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila. U višim planinskim predjelima mogući su nailasci na ostatke ugaženog snijega ili leda.

Na moguću poledicu iz BIHAMK-a upozoravaju i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Apeluju na vozače na svim dionicama da vožnju prilagode uslovima na putu, te podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

S obzirom da su za vikend i početak naredne sedmice u BiH najavljene izuzetno niske temperature, vozačima se savjetuju da svoje vozilo pripreme za zimske uslove vožnje, da češće pale vozilo kako akumulator ne bi oslabio, da se provjerava ispravnost akumulatora prije početka radne sedmice, da se podmazuju gume i brave na vratima vozila, da se čisti vozilo od snijega i leda, da se dopuni gorivo minimalno do pola rezervoara, te da se u slučaju potrebe pozove na broj 1282.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(FENA) 

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.