25.1.2021. 19:18
0
Snježni nanosi prekrili kolovoze: Kamiondžije u problemima
Novi snježni nanosi prekrili su većinu putnih pravaca u Bosni i Hercegovini, piše Avaz.
Kako javljaju čitaoci, najteže je na putnim pravcima kod Livna, Kupresa, Teslića. ..

Snijeg pravi probleme i na Bradini, a trenutno je zastoj i na Nišićima. U najvećim problemima su kamiondžije.

Jedna kamion je tako okrenuo se na cesti u mjestu Strupari kod Kladnja.

Zbog novih sniježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima: Konjic - Tarčin, Cazin – Skokovi - Velika Kladuša, Ripač - Gorjevac i Ključ - Bosanski Petrovac, saopćeno je iz BIHMAK-a.

- Otežano zbog snijega saobraća se i na ostalim dionicama u višim predjelima, a posebno izdvajamo dionice u zapadnim i jugozapadnim krajevima gdje puše jak vjetar koji formira sniježne nanose. Na ostalim putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.
Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – stoji u saopćenju BIHAMK-a.

(Mirza Malović)
Saobracaj
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.