7.6.2021. 10:54
0
COVID ambulante za KS na dvije lokacije, osim Vrbanje zatvaraju se drive - in punktovi
Iz Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo obavještavaju jgrađane sa simptomima na COVID-19 da će od danas svoje preglede moći obavljati u dvije COVID -ambulante, svaki dan od 7:30 - 20:00 sati.

COVID - ambulanta Saraj Polje će pokrivati pet općina - Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidžu, Hadžiće i Trnovo, dok će druga ambulanta za ove namjene  bit u Centru i pokrivati općine Centar, Stari Grad, Vogošću i Ilijaš.

Drive-in punkt Vrbanja za testiranje na COVID radit će za cijeli Kanton Sarajevo od 08:00 - 18:00 sati svaki dan, dok su ostali drive-in punktovi zatvoreni.

Punktovi za testiranje pri organizacionim jedinicama će nastaviti raditi, kao i do sada, u prvoj smjeni.        

Porodični ljekari će primati pozive za vakcinaciju svih građana koji se ne mogu prijaviti putem Viber-aplikacije, a spiskovi sa njihovim imenima dostavljat će se svakog petka kako bi, kada stignu vakcine, prema prioritetima, sve osobe sa tih spiskova dobile obavještenje o terminima za vakcinaciju.

Danas se u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” nastavlja imunizacija onkoloških pacijenata, kao i revakcinacija ranije vakcinisanih osoba.
        
Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.