2.8.2021. 8:10
0
Hoće li se Sladićeva prognoza obistiniti: Ili nastavak četvrtog ili početak petog vala
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana moguć je poneki lokalni pljusak u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Žuti meteoalarm danas je upaljen za područje Mostara i Sarajeva zbog najavljene visoke dnevne temperature. Na području Mostara očekuje se dnevna temperatura vazduha između 34 i 36 stepeni, a na području Sarajeva između 32 i 34 stepena Celzijusova, objavljeno je na stranici Meteoalarma.

Ostatak zemlje odahnut će bar na kratko, a kao što je i najavio meteorolog Nedim Sladić, manji pad temperaturne vrijednosti moguć je 2.8. zahvaljujući sjevernom strujanju. Potom ili nastavak četvrtog ili početak petog vala, prognozirao je Sladić.

Ranije je pojasnio da nas ni august neće poštediti povremeno vrlo izražene vrućine i toplotnih valova koji nepovoljno mogu utjecati na zdravlje stanovništva, a svakako uz navedeno ide i trend suše, budući da se sva zahlađenja svode na ona kratka i od oslabljenih fronti, prenosi Oslobođenje..


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.