15.10.2021. 8:54
0
Saobraćaj u BiH poprilično stabilan
Frekvencija vozila u Bosni i Hercegovini umjerenog je intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je promet vozila pojačan.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja – saopćeno je iz BIHAMK-a.


Zbog izvođenja neophodnih radova na mostu u naselju Dobrinje (dionica autoputa A-1 Kakanj-Visoko), od danas će doći do privremene izmjene režima saobraćaja, tako što će se saobraćati dvosmjerno, u suprotnoj traci od zone radova. Podsjećamo da su u toku radovi na dionici A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se također saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. Zbog sanacionih radova u tunelima Hum i Pečuj, zatvorena je lijeva traka u obje tunelske cijevi, a na mjestu radova saobraća se usporeno, voznom trakom.


Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic - Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Donja Golubinja), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo - Jezero, Gračanica-Srnice Donje.  Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.


- Tokom oktobra i novembra povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda u jutarnjim i večernjim satima, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Molimo vozače da budu oprezni – stoji u saopćenju BIHAMK-a.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.