27.11.2021. 16:04
0
Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje narednih dana u BiH
Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje obilježit će naredni period u Bosni i Hercegovini.

Tako će u nedjelju, 28. novembra u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne biti oblačno vrijeme sa kišom. U ostatku zemlje jutro umjereno oblačno uz postepen porast naoblake tokom prijepodneva praćen kišom. Na planinama se očekuje snijeg. Očekivana količina padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne između 30 i 50, lokalno do 60, a u ostatku zemlje, uglavnom, između 10 i 30 l/m2. Vjetar slab do umjeren, prije podne sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14, na sjeveroistoku Bosne do 16 °C.

U ponedjeljak, 29. novembra najavljuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Poslije podne u većem dijelu Bosne se očekuju padavine, u nižim područjima kiša, a u višim snijeg ili susnježica. Tokom noći se i u nizinama Bosne očekuje susnježica ili snijeg. Na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 °C.

Pretežno oblačno jutro uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana očekuje se u utorak, 30. novembra. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima se očekuje slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 5, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 °C.

U srijedu, 1. decembra bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na sjeveru Bosne do 14 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.