29.3.2022. 8:53
0
Slijede padavine širom BiH, a Sladić upozorava: Prozore i limene ljubimce ne trebate prati
Danas će u našoj zemlji biti sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 16 do 23 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 4, a dnevna oko 20 °C.

Već od sutra pa do 4. aprila, kako se navodi u srednjoročnoj prognozi FHMZ-a, izgledno je nestabilno vrijeme praćeno padavinama širom zemlje.

Naime, poslije podne i tokom noći kiša se očekuje u većem dijelu zemlje. Najveće količine kiše očekuju se na jugu, jugozapadu, zapadu i planinskom dijelu centralne Bosne i Hercegovine, a najmanje na istoku i sjeveroistoku zemlje. Od 5. do 12. aprila prognozira se nestabilno vrijeme sa povremenim i slabim padavinama.

Do kraja marta, u Bosni minimalne temperature zraka očekuju se od 4 do 9, u Hercegovini od 8 do 13 °C. Danju u Bosni vrijednosti maksimalnih temperatura zraka kretaće se od 10 do 16, u Hercegovini i na sjeveru Bosne od 16 do 21 °C.

U periodu od 01. do 12. aprila, tokom jutra u Bosni prognozirane temperature zraka očekuju se od 1 do 6, u Hercegovini od 4 do 9 °C, maksimalne u Bosni od 13 do 18, u Hercegovini od 15 do 20 °C, navode iz FHMZ-a. 

"Prije kiše stiže nam izraženije južno strujanje, a sa njim i veća količina saharskog pijeska. Proljeće je i ova pojava depozicije pustinjskog pijeska je uobičajena za naše područje u ovo doba godine. Prozore i limene ljubimce ne treba prati prije 3. aprila budući da će kiša ostaviti svoj specifični žućkasti trag po staklima", objavio je bh. meteorolog Nedim Sladić na svom Facebook profilu.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.