26.5.2022. 12:48
0
Sladić najavio kada stižu prvi topolotni val i temperature iznad 35°C: Ali prije toga, već u subotu
Prije podne u Bosni je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je pretežno sunčano, a u poslijepodnevnim satima u planinskim područjima Bosne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. No, prema prognozi FHMZ-a, i dalje će biti toplo. Naime, dnevna temperatura kretat će se između 26 i 31°C, na jugu do 33°C

U petak su, kako smo već objavili, mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a jače naoblačenje očekuje se u noći na subotu, tako da su i tokom vikenda mogući kiša i pljuskovi, te manji pad temperature koja će većinom biti između 17 i 22°C, na jugu od 29°C.

O vremenskim prilikama koje su iza, ali i ispred nas oglasio se i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić. 

Prvo je iznio podatak da je jučer Zenica bila najtopliji grad u našoj zemlji s temperaturom od 34,6 stepeni.

"Sarajevu je za 0,7 izmakao rekord. Početkom juna moguć prvi toplotni val", napisao je Sladić te poručio:

"Početak klimatološkog ljeta 2022. u samom startu izgledno sa prvim toplotnim valom i temperaturama iznad 35 stepeni Celzijusa", ali i naglasio:

"Prije toga, u subotu osjetnije, ali kratkotrajno zahlađenje uvjetovano premještanjem hladne fronte. Iznadprosječno toplo, uglavnom i u velikoj mjeri suho u prvoj dekadi juna 2022".  


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.