20.6.2022. 12:00
0
Kakvo vrijeme nas očekuje u narednih 15 dana
Natprosječno toplo vrijeme započelo je početkom druge dekade juna, a bit će i nastavljeno.

Ipak u Bosni narednih dana neće se moći izdvojiti sasvim suh dan. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) najmanje padavina prognoziraju za četvrtak, a nešto više za utorak i srijedu.

Padavine će biti u vidu popodnevnih kratkih pljuskova, a nije isključena ni mogućnost lokalnih nepogoda. Visoke temperature zraka, naručito u drugom dijelu sedmice, mnogima bi mogle izazvati izvjesne zdravstvene poteškoće.

Na jugu Hercegovine i u sjevernoj Bosni moguća je pojava i tropskih noći. Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 14 do 20 sati u Bosni, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviše dnevne temperature između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

- Stabilno, sunčano i natprosječno toplo na prostoru Bosne i Hercegovine prognozirano je i za period od 27. juna do kraja prognoznog perioda. Prema raspoloživim sinoptičkim podacima očekuju se još veće temperature zraka. Maksimalne temperature mogle bi dosezati i do 40 stepeni, a pojava tropskih noći nije isključena ni u centralnim područjima Bosne.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 17 i 22 stepena u Bosni, do 24 stepena u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 32 i 37 stepeni u Bosni, do 40 u Hercegovini - navode iz FHMZ u prognozi vremena za period do 4. jula.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.