25.6.2022. 9:28
0
Upozorenje na opasno vrijeme: Upaljen narandžasti meteoalarm za veći dio BiH, temperature i do 33°C
Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 16; Bugojno 18; Sarajevo 20; Livno, Sanski Most, Zenica 21; Tuzla 22; Bihać, Grude 23; Gradačac, Mostar 24; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. U Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjeren uglavnom jugozapadni. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadng smjera. Dnevna temperatura od 28 do 33, na jugu 36 °C.

U Sarajevu prije podne umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, a tokom poslijepodneva razvedravanje. Poslije podne su mogući slabi lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 32 °C.

Za gradove Bihać, Mostar, Sarajevo, Tuzlu, Banjaluku, Foču, Prijedor, Trebinje i Višegrad izdat je narandžasti meteoalarm koji upozorava na opasno vrijeme zbog visokih temperatura.

Temperatura zraka za ove gradove će biti između 31 i 35°C. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) savjetuju građane da budu svjesni i u toku sa vremenskom prognozom.

- Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe - poručuju iz FHMZ-a.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.