1.8.2022. 12:20
0
U narednim danima više sunca, ali ne prevruće
U usporedbi s proteklim vikendom, sljedećih će dana u Bosni i Hercegovini biti više sunčanog vremena, uz koje će temperature zraka još malo porasti.

Iako će temperature biti u laganom porastu ipak neće postojati velika opasnost od toplotnog vala koji može utjecati na zdravlje stanovništva. Uslovi za pojavu lokalnih pljuskova postojat će na početku sedmice.

Od sredine sedmice uslovi će izostati, preovladavat će sunčano i stabilno. Sredinom dana treba povesti računa na UV zračenje I visoke temperature. Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 13°C do 19°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 24°C. Najviše dnevne temperature između 28°C i 33°C, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Početkom sljedeće sedmice prema raspoloživim sinoptičkim materijalima u centralnim i južnim područjima zemlje moguće su slabe padavine. Ostatak sedmice trebao bi proći u stabilnim i sunčanim vremenskim prilikama.

Jutarnje temperature bit će u rasponu između 14°C i 19°C u Bosni do 22°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 29°C i 34°C u Bosni do 36°C u Hercegovini.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.