14.8.2022. 10:51
0
U BiH danas oblačno, ponegdje uz kišu
Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša je zabilježena ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan-sedlo 11; Livno, Sarajevo, Sokolac 13; Grude, Tuzla, Zenica 15; Gradačac, Srebrenica 16; Banja Luka, Bihać, Doboj, Trebinje 17; Bijeljina, Neum, Prijedor, Sanski Most 18; Mostar 20.

Danas će u Bosni prijepodne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje sa slabom kišom. U ostatku dana postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake, saopćeno je iz Federalnog meteorološkog zavoda.

U Hercegovini, uglavnom, sunčano uz umjerenu oblačnost.

Vjetar će biti slab sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini je vjetar poslijepodne u skretanju na jugozapadni.

Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, a povremeno je moguća slaba kiša. Međutim, poslijepodne se očekuje postepeno razvedravanje. Dnevna temperatura će se kretati oko 23 °C.

Ljubitelji ljepšeg i sunčanijeg vremena će se obradovati sutrašnjem danu, s obzirom da će za razliku od prethodnih biti vedriji.

Naime, u ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 27 do 33 °C.


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.