31.10.2022. 20:22
0
Prvi novembar u BiH pravi ljetni dan: Sladić za sutra najavio temperature i do 30 stepeni
Meteorolog Nedim Sladić večeras je u svojoj novoj objavi na Facebooku otkrio je kakvo će vrijeme biti sutra u Sarajevu, ali i u cijeloj našoj zemlji.

Sladić predviđa kako će sutra u većem dijelu Bosne i hercegovine temperature zraka ići od 23 do onih pravih ljetnih 30 stepeni.

- Ujutro prisutna inverzija koja do podneva puca kao staklo. Na podnevnom vertikalnom profilu za Sarajevo prisutan je dobro izmiješan granični sloj koji doseže visinu i do dva kilometra (crvena linija koja je paralelna uz suhu adijabatu). Kao i danas, ubrzan rast temperatura ujutro na višim nadmorskim visinama, a potom sustizanje i u prizemlju. Jugozapadnjak, slab do umjeren, potpomoći će vertikalno miješanje slojeva s porastom temperature zraka – navodi Sladić.

Dodaje kako je "suh zrak, bez bitnije oblačnosti, u skladu sa sinoptičkom situacijom koja preovladava već duži niz dana".

- U prizemlju je anticiklonalno polje, a po visini termobarički greben sa jugozapada. Dnevne temperature zraka u većem dijelu zemlje od 23 do 30 stepeni – stoji u Sladićevoj objavi.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.